Sara Andersson

Sara Andersson befinner sig i början av en lovande sångarkarriär. Hon har sedan studierna vid Operahögskolan i Stockholm avslutades redan haft flera engagemang vid scener både i Sverige och utomlands.

Under 2010 debuterade Sara som Eva i Mästersångarna på GöteborgsOperan. Under samma säsong var hon engagerad som Helmwige i Valkyrian på Kungliga Operan i Stockholm och som 3e Nornan i Götterdämmerung vid Teatro Nacional de São Carlos, Lissabon.

Övriga roller som Sara Andersson sjungit är Första damen i Mozarts Trollflöjten och Ortlinde i Valkyrian på Kungliga Operan i Stockholm, Agathe i Webers Der Freischütz vid Kammer-Oper Schloss Reinsberg samt Atalanta i Händels Xerxes på Drottningholms Slottsteater.

I kyrkor och på konsertscener i Sverige, Tyskland och Danmark har man kunnat höra Sara Andersson som solist i verk som sträcker sig musikaliskt från Bach och Händel till nyskrivna Ordet av Sven David Sandström.

Under flera år har Sara tilldelats stipendier ur Kungliga Musikaliska Akademiens fonder och hon har även fått Svenska Wagnersällskapets Bayreuth-stipendium.

Texten får inte ändras eller förkortas utan Good Companys tillstånd.

sara_002_2