Rebecca Rasmussen

Rebecca Rasmussen har en lyrisk vacker sopranröst och en intensivt skimrande utstrålning. Våren 2010 avslutade Rebecca Rasmussen sina studier på Operahögskolan i Stockholm där hon studerat för hovsångerskan Anita Soldh. Under studietiden har hon framfört roller som Marguerite i Faust, Rosalinda i Läderlappen och även medverkat som sopransolist i uppsättningen Christie, Matthews, Ek på Kungliga Operan i Stockholm.

Rebecca Rasmussen har utsetts till 2011 års Jenny Lind-stipendiat och juryns motivering lyder: “Med sin klangrika, varma sopran och innerliga gestaltningsförmåga, fängslar hon med ett moget artisteri.”. Som stipendiat har hon turnerat i USA med konsertserien Jenny Lind möter Jussi Björling. Under säsongen 2011/2012 kommer hon bl a att sjunga Micaëla i NorrlandsOperans uppsättning av Bizets “Carmen”.

Sommaren 2010 gjorde Rebecca Rasmussen rollen som Tisbe i Vadstena-Akademiens uppsättning av “Piramo e Tisbe” av J A Hasse. En prestation för vilken hon fick mycket beröm: ”Rebecca Rasmussen som Tisbe äger den här kvällen både vokalt och sceniskt, en genombrottsroll att lysa i.”

Bland de roller Rebecca studerat finns Grevinnan i ”Figaros bröllop” (Mozart), Marguerite i ”Faust” (Gounod), Rosalinda i ”Läderlappen” (Strauss) och Greta i ”Hans och Greta” (Humperdinck) .

Texten får inte förkortas eller ändras utan Good Companys tillstånd.

Rebecca DSC_0025_2