Konstantin Chudovsky

Konstantin Chudovsky är en ung (född 1982), intressant och flerfaldigt belönad dirigent med bred opera-, balett- och konsertrepertoar. Han är en mångsidig musiker med en personlig och smidig slagteknik som i sina tolkningar ger en tydlig bild av de strukturella grunddragen och det emotionella  innehållet i ett verk.

1999 utexaminerades Konstantin från the Gnesin’s Academy of Music i Moskva där han hade studerat kördirigering med bland andra professor Valentina Bogdanovskaya som lärare. Han är också pianist och vann under studieåren (2002) en landsomfattande tävling för ryska pianister.

Med inriktning på opera- och symfonidirigering fortsatte Konstantin Chudovsky sin utbildning på Moscow State P Tchaikovsky Conservatory. Där studerade han kördirigering för professor Boris Kulikov samt opera och symfonidirigering för professor Gennady Rozhdestvenskiy.

2007, medan han fortfarande studerade, erbjöds Konstantin Chudovsky en tjänst på Helikonoperan i Moskva, vars konstnärlige ledare är Dmitry Bertman (regissör med hederstiteln National Artist of Russia). Sedan dess har han varit knuten till Helikonoperan och har med stor framgång dirigerat alla operaverk som satts upp på teatern.

Konstantin har dirigerat ett stort antal symfonier av bland andra Shostakovich, Tchaikovsky, Bartok, Rachmaninov, Poulenc. Han har dirigerat balett på the Moscow Theatre Natalia Saz och även medverkat i inspelningar av filmmusik på Mosfilm Studio. 2010 vann han den ryska National Youth Award tävlingen inom området konst och litteratur.

Texten får ej ändras eller förkortas utan Good Companys tillstånd.

img_2796_0